Материјали, машини и технологии

за реклама со човечко лице!

 

 лого RICOH

 

E-mail: skopje@microasu.com

 Продукти > Принтери, плотери, ласери, CNC рутери > Широкоформатеи латексен принтер > RICOH

стр.  страница 1 - MIMAKI страница 2 - MIMAKI страница 3 - MIMAKI

 

 

производителност на латексен принтер RICOH Pro L4100
латексен принтер RICOH Pro L4100

латексен принтер RICOH Pro L4100 презентация

 Латекс мастилото RICOH е еколошки чисто, има ниска емисија на органски растворувачи, не мириса и не бара аспирација. Околу 65 оC температура на печатење, овозможува користење широк спектар на медиуми како PET, винил, ПВЦ фолија, тенка обложена хартија, полиестер, памучни и сите медиуми без памук (uncoated).
Максималната дебелина на медијата е 0.3мм. Испечатеното се суши брзо и не треба чекање пред ламинирање, не е потребен оптимизатор.

 Има 2 печатачките глави RICOH GEN5 со голем ресурс, со голема брзина и сигурност што практично не бараат замена. Печати со променлива големина на капката 4pl, 6pl и 14pl што ја подобруваат контурата и ја подобрува градација на бојата. Медијата се става на плотерот на конвенционален начин - подавачкиот уред на задниот дел на печатачот и преземачкиот уред во предниот дел.
Опција RIP ColorGATE PS8 е интуитивен и функционален, вклучува модул за изработка на ICC профили.

  Нов печатач од RICOH за печатење со латекс мастило што вклучува 4-бои шема на бои 2 * СМУК, 6-бои шема СМУКOrGr и 8-бои шема на бои СМУКOrGrWW (со бело мастило).
Специјално дизајнирано мастило суши при загревање на медијата до 60 степени, што овозможува користење на конвенционални медии.
RICOH L4130 е со максимална ширина на печатење 1361мм, а L4160 - 1610мм.
Резолуција е од 900 * 900dpi до 1200 * 1200dpi.
Печатачот е комплетиран со RIP Растерлинк.

 

ШИРОКОФОРМАТЕН

ЛАТЕКСЕН ПРИНТЕР

RICOH Pro L4130 и Pro L4160

 
 
 DOWNLOAD: Презентации и брошури Технически данни Сертификати 

Цени
tml>l>