Материјали, машини и технологии

за реклама со човечко лице!

 
 
 

E-mail: skopje@microasu.com

 Продукти > Принтери, плотери, ласери, CNC рутери > Широкоформатни солвентни принтери RJ > NIPRINT

стр.  страница 1 - MIMAKI страница 2 - MIMAKI страница 3 - MIMAKI страница 5 - Fei Yeung

 

 

ИНФРА-ЦРВЕНА СУШАЛНА

ЗА RJ & SJ

RJ5-180E

клонинг на JV33

RJ6-180E

клонинг на JV5

RJ9-180E

клонинг на JV33

 

подавање и навивање на медијата на широкоформатни принтери

конструкција на широкоформатен принтер RЈ

Глава за печатење и систем за мастило на  принтер RЈ

Инфрацрвен фен со вентилатори и грејачи, опција за сите модели на широкoформатни печатачи NIPRINT RJ и SJ. Го забрзува сушењето на мастилото, особено е корисно при работа во незагреани простории и при висока влажност на воздухот. Одделни секции со индивидуален клуч го активираат фенот според ширината на печатење.

Принтер за фотографски квалитет со висока брзина на печат, автоматско чистење на главата со вакуум и вајпер на достапна цена за секого. Макс. ширина на печат - 175см.
- максимална резолуција - до 1440 х 1440 dpi.
- водни или солвентни мастила.
- печатачка глава 1*EPSON DX5 (RJ5) и 2*EPSON DX5 (RJ6) со 8 х 180 нозли.

Принтер RJ9 користи технологијата за променлива димензија на капката (VSTD) кое дозволува на печатачката глава EPSON DX5 од пета генерација да работи со минимален обем на капката од 3.5 pl за да се печатат апликации со фотографски квалитет на достапна цена за секого. Максимална ширина на печат - 175см, максимална резолуција - до 1440 х 1440 dpi.

. . . висок квалитет на печатење
 
RJ9 користи технологијата за наизменична големина на капки (VSTD) кое им овозможува на главата за EPSON DX7 (верзија DX5.5) да работи со мин. обем на капката од 3,5 pl за фотографски квалитет. Рефилните касети без да го поскапуваат печатењето, користат чипови, а мастилото е по избор на операторот.

. . . беспрекорно водење на медијата

 Системот за подавање и преземање на медијата на широкоформатен печатач го елиминира разместувањето и нерамномерното движење. Држачот овозможува поставување на ролни со тежина до 90кг, а опција е развивање на медијата со мотор и контрола на затегнување со помош на сензорите.
.

. . . сигурен механика

 Стабилната конструкција обезбедува под 0.1мм отстапување во височината на главата за печатење, која гарантира висок квалитет на печатење при висока резолуција на широкоформатен печатач.
.

 
 
     
 DOWNLOAD: Технически данни Презентации и брошури Сертификати

Цени
tml>l>