Материјали, машини и технологии

за реклама со човечко лице!

 
 

E-mail: skopje@microasu.com

 Продукти > Метални и светещи табели, стойки за дисплеи > ПВЦ профил за обемни букви   > МИКРО АСУ

стр. 

 

 

ролна алуминиумски профил за 3D букви

АЛУМИНИУМСКИ ПРОФИЛИ ЗА ГОЛЕМИ БУКВИ
50мм - 130мм

CNC сечење и виткање на алуминиумски профил за 3D букви

ПВЦ ПРОФИЛ за ГОЛЕМИ БУКВИ

за лице 3мм

рачно сечење и виткање на алуминиумски профил за 3D букви

Алуминиумски профил со дебелина 0.5мм и ширина од 50мм до 130мм за кантирање на 3D букви. Профилот е опремен со РС лента, лесен е, лесно се свиткува и сече машински и рачно.
Алуминиумот е елоксиран и заштитен со карбон-флуорна заштита во 11 бои, кој издржува на надворешни услови барем 5 г, не е токсична и не е штетен за околината. Отпорен е на гребење, прима различни видови лепило. За чело на 3D буквите се користи обично плексиглас (боја или ламинат со фолија), а за задната страна - дувана пластика. Најмногу е застапено осветлување исполнето со LED

Профилот е екструдиран од бело ПВЦ, отпорен на надворешни услови и со одлични механички параметри. Технологијата на изработка на големите букви е:
  1. Лицето на буквите, изработено од 3мм материјал (плексиглас за светлечки букви или густ материјал за букви без осветлување) се лепи во жлебот додека профилот се витка по контурата на лицето. Така се изработува надворешната кутија со длабочина 25мм.
  2. Лента од пластичен материјал со потребната ширина се витка по контурата на грбот и се зацврстува за него со лепило или завртки. На грбот се инсталира осветлување, ако така е предвидено, задниот дел се монтира.
  3. Предната кутија се прикачува врз задниот дел и ПВЦ профилот се зацврстува подвижно (пример со завртки) за да може кутијата да се опслужува.

 

 
 
 

Цени
tml>l>